Camino Mozarabe

Mødet med en nonne

Jeg skulle med bussen. Rygsækken var smidt i bagagerummet. Mønter fundet frem så jeg kunne betale for min billet. En nonne rystede på hovedet. Hun ville betale for mig. Om hun havde set muslingeskallen på min rygsæk som symboliserer, at man er en pilgrim på vandring, ved jeg ikke, men hun insisterede. I bussen nåede vi en lille bitte samtale inden jeg skulle af. Hun boede på El Convento de Madre de Dios de Baena. Et dominikanerkloster i Baena, et af de 35 klostre ordnen har i Spanien. Hun boede der sammen med 6 andre. Hun havde været nonne i 20 år og søsteren ved hendes side i 18. Jeg fik vist billeder af deres kloster. Det så dejligt fredfyldt ud. De spurgte ind til, hvor jeg skulle overnatte. Jeg måtte fortælle, at det havde jeg endnu ikke styr på. Hun bad om mit tlf nr og jeg var knap kommet af bussen, før et par bønner tikkede ind på WhatsApp. En bøn med Guds velsignelse og om at jeg nemt ville finde et sted at sove for aftenen. En seng har jeg fundet og en velsignelse kan man altid bruge. Jeg drømmer om deres kloster, for her på herberget kommer jeg til at dele sovesal med et par øldunstende herrer. Dagens møder kan man da kalde for modsætninger. 

I was about to go on the bus. My backpack was in the trunk. Coins for the ticket in my hand. A nun shook her head. She wanted to pay for me. Maybe she saw the shell on my backpack? A shell that symbolises a pilgrim on the road. Maybe she did, I don't know. She for sure insisted on paying my ticket. We had a short conversation while being on the bus. She lived at El Convento de Madre de Dios de Baena. A Dominican monastery, one of the 35 in Spain. She lived here with 6 other sisters. She had been a nun for 20 years, the sister next to her for 18. They showed me pictures of their monastery. It looked lovely and peaceful. They asked if I had friends or family in the next town. Nope. But where will you stay. I had to tell them, that I didn't know yet. She asked for my phone number and I was hardly out of the bus, before a couple of prayers ticked in on WhatsApp. A blessing and a hope for me to find shelter and rest for the night. I quickly found a bed and a blessing is always nice. I do dream about their monastery, as I tonight will be in a dormitory with beer drinking men. Contradictions for sure met today. 

En kommentar

  • Janni Lunding

    Ha ha…Sikke en kontrastfyldt dag ‍
    Håber du er kommet ovenpå snotteriet igen.
    Knus knus ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *