Camino Mozarabe

En Camino Engel

Drømmer du om at vandre på Camino Mozárabe fra Almería, så gør dig selv den tjeneste, at besøge Nely. Det var et rent tilfælde, at jeg traf hende. 

Hjemmefra havde jeg ikke har det store held med at finde oplysninger om denne afsidesliggende camino, men nok til, at jeg havde mod på at tage afsted. Jeg havde indlogeret mig på et tilfældigt vandrehjem i byen. Jeg havde nok også håbet på, at der var muligt at købe et pilgrimspas ved katedralen. Ved katedralen fandt jeg ikke andet end turister og en barnedåb. Til gengæld var der et camino-telefonnummer til de stempelsøgende pilgrimme i vandrehjemmets køkken. Jeg ringede til nummeret og vi aftalte, at jeg skulle komme forbi et par timer senere. 
Da jeg trådte ind i lejligheden, fik jeg den tanke, at det nok var en pilgrimsforening. Aldrig har jeg set så mange camino souvenirs, ikoner, postkort, billeder, ja alt hvad man kan tænke sig relatret til camino vandring, samlet på ét sted. Jeg fik et stort knus og blev bænket i et lille køkken. Der var et par andre pilgrimme, som var på vej ud af døren. Nely gennemgik stort set hele ruten med mig. Etapelængder, albergue (herberger), bjerge, indkøbsmuligheder og meget mere. Hun sendte mig en 40 siders PDF med alle oplysninger. Hvor fantastisk var det lige???? Godt nok på spansk, men det kan Google jo oversætte. I løbet af kort tid, var jeg pludselig klædt bedre på end jeg var hjemmefra og jeg var ellers rimeligt godt forberedt. Jeg fik købt mit pilgrimspas og et stofmærke til min rygsæk. Nely gav en lille amulet til at hænge på min rygsæk. Jeg fik en rundvisning på stedet, som både var herberg og (tror jeg) Nelys private hjem. Jeg blev sendt afsted med endnu et stort knus og besked på at ringe, hvis jeg fik brug for hjælp. 
Findes der en Camino-engel, så må det være Nely ♡
If you dream of hiking Camino Mozárabe from Almería, then do yourself the honour of visiting Nely. It was a coincidence, that I met her, but it was definitely my luck. 

Back home I had a pretty hard time finding information about this remote camino, but I had enough to head out for it. I checked in at a random hostel in town. I had hoped, that it would be possible to buy my credential (pilgrim's passport) near the cathedral, but all I found was tourists and a baptism. Back in the hostels kitchen, I saw a note with phone number for pilgrims looking for stamps to their credentials. I called the number and we agreed to meet a few hours later. 

First thought when I entered the apartment: “This is the headquarters of the local camino association”. I have never seen so many camino souvenirs, icon, postcards, pictures, yes everything related to camino hiking, in the same place. I was greeted with a big hug and seated in the kitchen. Nely went through the camino with me. Length of different stages, albergue (hostels), mountains, shopping opportunities and much more. She sent me a 40 page PDF with all the information.  How amazing was that????  Well, it is in Spanish, but that's exactly why we have Google translate. In a brief moment I got more information, that I had from home. I thought I was well prepared, now I am for real! I brought my credential and a patch for my backpack. Nely also gave me an amulet to put on my backpack. She gave me a tour around the place, which is both pilgrim hostel and (I think) her private home. I was sent off with another giant hug and was told to call her, if I need help on the way. 

If there is such thing as an Camino Angel, Nely for sure is one ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *